#
13
0
193

Economia local

Economia local

Economia local

El municipi de la Todolella distribueix la seua activitat econòmica en els diferents sectors de la següent forma.

Sector primari: agricultura i ramaderia

La major part del terme municipal són terrens rústics de cultiu on predominen els cereals i en menor mesurada les plantes forrageras. Els arbres dels nostres camps són principalment ametlers, algunes oliveres, en minoria i altres arbres fruiters per al consum domèstic.

En el que a la ramaderia es refereix, la principal activitat es desenvolupa al voltant del bestiar porcí intensiu, i oví, la cria de bestiar boví noestabulado ha experimentat un creixement notable en els últims temps. En menor nombre però també existeixen explotacions de bestiar caprí i cunícola.

Sector secundari: indústria, transformació de matèries primeres i construcció

La transformació de matèries primeres té la seua representació en el municipi en l'assecador de pernils i elaboració de productes carnics guarits i embotits, tant de carn de porc, com de vedella o de carn de caça.

La construcció proporciona molts llocs de treball, així al costat del creixent interès pel manteniment dels immobles i la restauració dels mateixos.

Compte també la Todolella amb una empresa de transformació i subministradora d'estella. 

Sector terciari: serveis, turisme i comerç
Aquest sector es va establir en el seu moment com a activitat complementària a l'economia de la zona, així és que en aquest moment el municipi compta amb prop de 80 places d'allotjament en diferents establiments de turisme rural: cases rurals, apartaments, masies i l'hostal de muntanya El Guerrer.

El municipi compta amb  la tenda de l'assecador, que ofereix a més dels productes elaborats en el propi assecador, també una gran varietat de productes selectes de la zona: mels, conserves, vins, formatges, melmelades i uns altres.