Ajuntament de Todolella

Dimarts, Març 12, 2013 - 13:45
Economía local

El municipi de la Todolella distribueix la seva activitat econòmica en els diferents sectors de la següent forma.

 

Sector primari, agricultura i ramaderia,

La major part del terme municipal es distribueix en terrenys rústics de cultiu on predominen els cereals i en menor mesurada les plantes de forratge. Els arbres dels nostres camps són principalment els ametllers algunes oliveres en minoria i altres arbres fruiters de producció més minoritària de consum particular, encara que no per a la comercialització.

Quant a la ramaderia es distribueix aquesta principalment en granges de porcí, aquesta incrementant en aquest moment la cria de boví i l'oví no estabulat que creix i progressa cap a una millora en qualitat de la producció de les nostres carns de vedella, el caprí és minoritari igual que el cunícola.

Sector secundari indústria, transformació de matèries primeres i construcció

Aquest és el sector amb menys representació en el municipi de la Todolella.

La transformació de matèries primeres té la seva representació principal en l'assecador de pernils i transformació de productes càrnics en guarits i altres derivats dels processos de conservació dels productes procedents de les carns de diferents animals,com el porc, vedella,carns de caça, i altres.

La construcció proporciona molts llocs de treball, això unit a l'interès creixent a mantenir els immobles, a causa del valor afegit que estan adquirint fan que es realitzen gran quantitat d'obres, això juntament amb l'existència de subvencions també ha activat el teixit social en matèria de conservació dels immobles per part dels propietaris, creant un moviment en cadena que mantenen a aquest sector secundari, amb totes les parcel·les que comprèn, funcionant d'una manera satisfactòria.

Sector terciari serveis, turisme i comerç

Aquest sector terciari s'ha establert com l'alternativa a l'economia de la zona, per això aquesta està posicionant-se amb força en aquest municipi, a través de la creació de places d'allotjament de turisme rural, places hoteleres i serveis complementaris, això suposa l'inici per a la creació d'una destinació turística que s'espera aporte un nou impuls a l'economia local.

El municipi compta amb una tenda de comestibles bàsics de fons de rebost i productes de neteja entre altres, i una tenda distribuïdora de productes procedents de l'assecador que a més de distribuir productes de transformació pròpia, compta amb una àmplia oferta de productes de la zona de qualitat seleccionada, mels, conserves, vins, formatges, melmelades i altres.

 

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

Portal desenrotllat amb Drupal